RSS

Rotterdam heeft primeur met duurzame danceclub

WATTRotterdam heeft de primeur van de eerste milieuvriendelijke danceclub van Nederland. Volgens de initiatiefnemers gaat het zelfs om een wereldprimeur. De club, die een energieopwekkende dansvloer en afvalvrije bars krijgt, opent vandaag zijn deuren.

De oprichters van de groene club, die Watt wordt gedoopt, zijn dancegoeroe Ted Langenbach en de horecaondernemers Aryan en Willem Tieleman. Zij verwachten met Watt tot vijftig procent te besparen op het verbruik van energie, water, materiaal en afval.

Het uitgangspunt van de club is jongeren te inspireren tot een duurzame levensstijl, zegt een woordvoerder van de club. Dat kan door ‘oplossingen op een aansprekende manier tastbaar te maken in het uitgaansleven’. “Duurzaamheid is een middel, geen doel op zich”, verklaart de zegsvrouw. “De oplossingen voor Watt zijn grotendeels onzichtbaar en subtiel verweven in het ontwerp en de uitgaansbeleving.”

Watt dus, een complex met drie zalen en een eetcafé, dat een CO2 reductie van 50% nastreeft ten opzichte van vergelijkbare clubs. Niet toevallig is dat cijfer ook de ambitie voor heel Rotterdam van het zogenaamde Climate Initiative van de gemeente, dat het podium financieel ondersteunt. Wethouder van cultuur Orhan Kaya voegde daaraan toe dat, met de teloorgang van Nighttown, de gemiddeld jongste stad van Nederland zonder poppodium zat. En dat kon natuurlijk niet. ,,In onze visie behoort Rotterdam juist een koploper te zijn, we willen weer Popstad nummer 1 van Nederland worden.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?