RSS

Vertrouwen consument op hoogste punt in ruim 16 jaar

vr, apr 21, 2017

Economie en Ondernemen

De stemming onder consumenten is in april opnieuw positiever, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen stijgt 2 punten en komt uit op 26. Dat is de hoogste waarde sinds februari 2001. Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid verbeterde.

Met 26 ligt het consumentenvertrouwen in april ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Oordeel over economisch klimaat en koopbereidheid verbetert

Consumenten oordelen in april positiever over de economie dan in maart. De deelindicator Economisch klimaat komt uit op 50, tegen 47 in maart. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbeterde.

De koopbereidheid neemt ook toe in april. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 10, tegen 8 in maart. Consumenten zijn positiever over hun eigen financiële situatie en vinden de tijd gunstiger voor het doen van grote aankopen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?