RSS

Economie en werkgelegenheid groeien harder dan verwacht

wo, sep 23, 2015

Economie en Ondernemen

De Nederlandse economie is in het tweede kwartaal 2015 met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal 2015. Dit blijkt uit de tweede berekening van de economische groei van CBS. Bij de eerste berekening gepubliceerd op 14 augustus, was de groei 0,1 procent.

De groei wordt breed gedragen: zowel de investeringen als de consumptie en de export leveren een positieve bijdrage.

Ten opzichte van de eerste berekening zijn vooral de investeringen in vaste activa naar boven aangepast. Door nieuwe aanvullende gegevens over de bouw zijn de investeringen in woningen en gebouwen hoger dan eerder geraamd. Ook de investeringen in software waren hoger.

Groei ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014
Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het tweede kwartaal met 1,8 procent. Volgens de eerste berekening was dat 1,6 procent.

Aantal banen groeit met 29 duizend
Volgens de tweede berekening steeg het aantal banen van werknemers en zelfstandigen in het tweede kwartaal met 29 duizend ten opzichte van het eerste kwartaal van 2015. De eerste berekening kwam uit op een stijging van 19 duizend banen. De banencijfers zijn bijgesteld op basis van aangevulde broninformatie.

In het tweede kwartaal van 2015 waren er volgens de tweede berekening 93 duizend banen van werknemers en zelfstandigen meer dan in hetzelfde kwartaal van 2014. Dat was bij de eerste berekening 80 duizend.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?