RSS

Economische groei eurozone hoger dan verwacht

wo, sep 9, 2015

Economie en Ondernemen

De economische groei in de eurozone lag vorig kwartaal iets hoger dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe schatting die Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.

De economie van de eurolanden groeide in het tweede kwartaal gemiddeld met 0,4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vorige maand werd op basis van een eerste schatting een plus van 0,3 procent gemeld. In de eerste drie maanden van 2015 bedroeg de groei 0,5 procent.

In alle eurolanden werd groei gemeten, behalve in Frankrijk. Daar stagneerde de economie op het peil van het eerste kwartaal. De sterkste vooruitgang werd met een plus van 1 tot 1,2 procent gemeten in Letland, Spanje en Malta. In Nederland bleef de groei beperkt tot 0,1 procent, meldde het CBS vorige maand.

De groei in de eurozone zet de komende tijd gestaag door, voorspelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dinsdag. Volgens de denktank trekt de Franse economie weer aan, terwijl de groei in Duitsland en Italië stabiliseert.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?