RSS

Economie herstelt in hogere versnelling

vr, mei 29, 2015

Economie en Ondernemen

Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok is in mei 2015 een stuk beter dan in april, maakt CBS vandaag bekend. Vanaf de zomer van 2013 tot het voorjaar van 2014 verbeterde de conjunctuur continu, daarna ging de verbetering stapsgewijs. In mei versnelt het economisch herstel echter aanzienlijk.

De Conjunctuurklok van CBS is een hulpmiddel voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur. In de conjunctuurklok komt vrijwel alle belangrijke economische informatie samen die CBS tijdens de afgelopen maand c.q. het afgelopen kwartaal heeft gepubliceerd.

Uitzenduren-seizoengecorrigeerd-15-05-28

In het eerste kwartaal van 2015 steeg het aantal uren in langlopende contracten zoals detachering en payrolling met 2,0 procent. Deze vorm van uitzendwerk neemt al ruim drie jaar toe, wat in lijn is met de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt. Werkgevers geven werknemers steeds vaker een langlopend uitzendcontract in plaats van een vaste aanstelling, waardoor het aannemen en afstoten van personeel eenvoudiger gaat.

De ontwikkeling binnen de uitzendbranche past in de bredere trend op de arbeidsmarkt. Woensdag 13 mei maakte CBS al bekend dat het herstel op de arbeidsmarkt in een lager tempo doorzet. Er kwamen ten opzichte van een kwartaal eerder 6 duizend banen bij. Het aantal banen groeide het sterkst bij de uitzendbureaus. Ook het aantal vacatures nam opnieuw toe, met 6 duizend. Ten slotte meldde CBS afgelopen donderdag 21 mei dat de werkloosheid in april 2015 licht afgenomen is.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?