RSS

Producentenvertrouwen hoogst in 4 jaar

di, mei 26, 2015

Economie en Ondernemen

Het vertrouwen van ondernemers in de Nederlandse industrie is deze maand gestegen naar het hoogste niveau in vier jaar tijd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

De index waarmee het producentenvertrouwen wordt gemeten, steeg in mei naar 4,1, van 3,3 in april. De verbetering van het vertrouwen komt volgens het CBS vooral doordat ondernemers veel positiever zijn geworden over hun orderportefeuille.

Het CBS meldde dat het vertrouwen van industriële producenten nu ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,4) ligt. In januari 2008 bereikte het vertrouwen een piek van 9,4 en ruim een jaar later werd een dieptepunt gemeten met een stand van min 23,5.

Positiever
Het statistiekbureau gaf aan dat producenten positiever zijn geworden over de productie in de komende drie maanden. Volgens de onderzoekers zijn er meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen dan producenten die denken dat de productie zal dalen. Wel waren ze minder positief over hun voorraden gereed product.

Het CBS meldde vorige week nog dat het Nederlandse ondernemersvertrouwen positief blijft. Ondernemers zijn nu al zes kwartalen op rij optimistisch gestemd. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?