RSS

Werkloosheid neemt verder af

do, mei 21, 2015

Economie en Ondernemen

Het aantal mensen met werk is in de periode februari-april met gemiddeld 2 duizend per maand toegenomen. Vooral jongeren en 45-plussers gingen aan de slag. Het werkloosheidspercentage kwam uit op 7,0 procent, tegen 7,2 procent drie maanden eerder. Dat meldt CBS vandaag op basis van gegevens over de periode februari-april.

In diezelfde periode nam de beroepsbevolking met gemiddeld 5 duizend per maand af. Het aantal werklozen daalde daarmee met gemiddeld 7 duizend per maand. De beroepsbevolking krimpt al sinds begin dit jaar. Minder mensen treden toe tot de arbeidsmarkt dan eind vorig jaar het geval was. Er zijn nu minder mensen die de arbeidsmarkt betreden dan verlaten. Sinds de tweede helft van 2014 nam de beroepsbevolking nog vrijwel voortdurend in omvang toe doordat meer mensen beschikbaar kwamen en werk vonden of op zoek gingen naar werk, zoals CBS 13 mei bekendmaakte in de publicatie over de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal.

Tevens is het aantal WW-uitkeringen gedaald. Vorige maand stond de teller op 427 duizend, 16 duizend minder dan in maart, zo blijkt uit cijfers van UWV.

Twee derde van de bevolking heeft betaald werk
Van de 12,7 miljoen mensen tussen de 15 tot 75 jaar hadden er in april 8,3 miljoen een betaalde baan. Dat is 65,4 procent van de bevolking.

Afgelopen maand waren in totaal 625 duizend mensen werkloos: zij waren beschikbaar voor en op zoek naar een baan, maar konden er geen vinden. De overige 3,8 miljoen mensen tussen 15 en 75 jaar hadden geen baan en waren daar ook niet naar op zoek. Dit is de zogeheten niet-beroepsbevolking.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?