RSS

Nederlandse economie groeit dit jaar 2%

wo, apr 29, 2015

Economie en Ondernemen

De Nederlandse economie gaat dit jaar naar verwachting met 2 procent groeien. De economische groei zal in een aantal sectoren op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Dit zegt ABN AMRO in een woensdag verschenen rapport over bedrijfssectoren.

De groei van de economie komt dit jaar niet meer alleen van de export. De belangrijkste verandering is dat de consument meer uitgeeft en daarmee een extra motor voor de economie is. Het consumentenvertrouwen heeft inmiddels het hoogste niveau in acht jaar bereikt. De lage inflatie, die goed is voor de koopkracht en de kentering op de woningmarkt voeden het optimisme verder. ,,Ook de investeringen trekken aan door het groeiende vertrouwen van ondernemers in goede afzetperspectieven en de lage rente zorgt voor lage financieringslasten,” aldus ABN AMRO.

Ondernemers gaan meer investeren en hun verkoopcijfers groeien ook. Bedrijven die investeringsgoederen (machinebouw en transportmiddelen) maken of verkopen zullen profiteren van de lage rente. Zij kunnen daardoor goedkoper aan financiering komen.

De export zit al een tijd in de lift, maar door de lage koers van de euro zal deze nog meer stijgen. Verschillende sectoren hebben daar profijt van, vooral de agrarische sector, food, industrie en transport.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?