RSS

Aanhoudende groei Nederlandse bedrijvigheid

wo, apr 1, 2015

Economie en Ondernemen

De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie is in maart wederom toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) woensdag bekendmaakte. Het was voor de eenentwintigste maand op rij dat de industrie groeide, ondanks de laagste groei van de productie in zes maanden.

De inkoopmanagersindex die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg in maart naar 52,5 van 52,2 in februari. Een stand boven de 50 duidt op groei, daaronder op krimp.

De Nederlandse industrie profiteerde onder meer van de zwakke euro waardoor ook de export aantrok. Ook steeg de werkgelegenheid licht. De verkoopprijzen in de productiesector lagen, ondanks een verdere daling van de inkoopprijzen, voor de eerste keer in acht maanden hoger.

,,Door de goede marktvraag en goede productiebezetting durft men het nu aan de winstmarges te verbeteren”, verklaarde hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele van de TU Eindhoven. ,,Die stijging is niet goed te verdedigen omdat de inkoopprijzen ook deze maand daalden. Maar in deze tijd gelden de wetten van vraag en aanbod.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,