RSS

Vertrouwen consument voor het eerst in 7,5 jaar weer positief

do, mrt 19, 2015

Economie en Ondernemen

Voor het eerst sinds de zomer van 2007 is het vertrouwen van consumenten weer positief. Dit meldt het CBS vandaag. Het consumentenvertrouwen komt in maart uit op 2. In februari was dat -7. Vooral over de economie zijn consumenten behoorlijk positief. Ook de koopbereidheid is in maart positiever.

Met 2 ligt het consumentenvertrouwen ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (-8). Het vertrouwen bereikte in april 2000 de hoogste stand ooit (27). Het dieptepunt werd bereikt in februari 2013 (-44).

Consumenten zijn in maart een stuk positiever over het economisch klimaat dan in de voorgaande maanden. Deze deelindicator Economisch klimaat komt uit op 15, tegen -5 in februari. Daarmee zijn de optimisten weer ruim in de meerderheid. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verbetert aanzienlijk.

Dit hangt mogelijk samen met positieve berichten over de economie en de arbeidsmarkt in de afgelopen maand. Ook de koersen op de Amsterdamse aandelenmarkt stijgen al een tijd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,