RSS

Sterkste groei uitzendwerk in jaren!

vr, feb 27, 2015

Economie en Ondernemen

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is in het laatste kwartaal van vorig jaar gegroeid in het sterkste tempo in meer dan vier jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam vorig kwartaal met 2,4 procent toe ten opzichte van de laatste drie maanden van 2013. Net als in het derde kwartaal namen de uren zowel bij korte als bij langlopende contracten toe. In heel 2014 steeg het aantal uitzenduren met 6,6 procent. De omzet van uitzendbedrijven groeide vorig jaar met 5,5 procent.

Ondernemers in de uitzendbranche optimistisch over 2015
Ondernemers in de uitzendbranche zijn optimistisch gestemd over de omzet en de eigen personeelssterkte in 2015. Per saldo verwacht ruim 22 procent meer personeel in te kunnen zetten in het lopende jaar. Dat is fors meer dan aan het eind van 2013. Het saldo dat een toename van de omzet verwacht in 2015 komt uit op 30 procent. Dat is nagenoeg gelijk aan het saldo van een jaar eerder.

Herstel arbeidsmarkt zet door
Vorige week maakte het CBS bekend dat de werkgelegenheid in het vierde kwartaal van 2014 verder is gestegen. Er kwamen ten opzichte van een kwartaal eerder 42 duizend banen bij. Dit is de grootste toename in 3,5 jaar. Er waren vooral meer banen voor uitzendkrachten en zelfstandigen. Ook het aantal vacatures groeide opnieuw, met 6 duizend.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,