RSS

Investeerders eisen groener beleid van BP en Shell

Een coalitie van 151 grote aandeelhouders eist dat de oliebedrijven BP en Shell investeren in duurzame energie en meer doen om klimaatrisico’s te beperken.

De coalitie heeft vandaag een aandeelhoudersresolutie ingediend bij BP. Vorige maand gebeurde dat al bij Shell. Tijdens de voorjaarsvergaderingen in april en mei wordt gestemd over de resoluties, melden Britse media.

In december kondigde de Anglicaanse Kerk de resoluties al aan. Die werden toen gesteund door enkele pensioenfondsen, kerken en de groene bank Rathbone Greenbank. Inmiddels is de coalitie uitgegroeid tot 151 investeerders. Zij waarschuwen dat de klimaatverandering grote financiële risico’s met zich meebrengt en willen meer inzicht in de strategische koers van de bedrijven.

De kritische investeerders kiezen ervoor druk uit te oefenen op de oliebedrijven, in plaats van hun investeringen terug te trekken, het zogenoemde desinvesteren of divesteren. Verschillende kerken en universiteiten wereldwijd hebben inmiddels wel geld teruggetrokken uit bedrijven die in hun ogen niet groen genoeg zijn.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,