RSS

Export groeit flink in september

vr, nov 14, 2014

Economie en Ondernemen

Het Nederlandse export groeide in september flink. Dit meldt het CBS vandaag. Het volume van de export van goederen was in september 6,4 procent groter dan in september 2013. Een maand eerder groeide de export met ruim 1 procent.

De groei van de export in oktober is toe te schrijven aan zowel de uitvoer van Nederlandse product als de wederuitvoer. Nederlandse bedrijven exporteerden vooral meer transportmiddelen, machines en apparaten dan een jaar eerder. Het volume van de import was in september 5,4 procent groter dan een jaar eerder. In augustus groeide de import van goederen met ruim 4 procent.

Vooral meer export van machines, apparaten en transportmiddelen
In september hebben Nederlandse bedrijven vooral meer machines, apparaten en transportmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder. Ook de export van chemische producten groeide flink. Alleen de export van aardolieproducten was lager dan een jaar eerder. Zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer, de uitvoer van eerder ingevoerde producten, groeide.

Omstandigheden voor export in november verbeterd
Volgens de Exportradar van het CBS zijn de omstandigheden voor de export in november gunstiger dan in oktober. Dat komt vooral doordat de laatste productiecijfers van de Duitse industrie beter waren dan de voorgaande. De Exportradar laat aan de hand van zes indicatoren zien of de omstandigheden voor de Nederlandse uitvoer gunstiger of minder gunstig zijn geworden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,