RSS

Laat je inspireren door de heerlijke eetbare natuur

Veel mensen doen hun dagelijkse boodschappen in de winkel. Wat velen niet weten is dat de natuur ook veel heerlijks heeft te bieden. Voeding uit de natuur is bovendien een gezonde aanvulling op die uit de winkel. Auteur Bea Möllers laat in het nieuwe boek ‘Culinaire inspiratie: Wildplukken’ zien wat voor lekkers je kunt vinden in de natuur en diverse bereidingen daarvan.

Laat je culinair inspireren door het populaire fenomeen wildplukken. De natuur biedt ons eindeloos veel eetbare planten, bloemen, zaden en wortels. Het hele jaar door, zelfs als het vriest. Verwacht geen complete wildplukgids, maar laat je inspireren om met andere ogen naar de natuur te kijken en iets met de nieuwe kennis te doen. Wilde eetbare planten zijn veel sterker dan gecultiveerde planten. Ze groeien op een voor hun optimale plek en bevatten veel meer belangrijke voedingsstoffen dan gecultiveerde planten.

Een ‘strooptocht’ door de natuur geeft je dubbel energie. Enerzijds doordat je lekker buiten bent, anderzijds doordat je bij je culinaire experimenten maaltijden met een aanzienlijke voedingswaarde maakt.

De auteur neemt de lezer mee op een reis door de seizoenen van de eetbare natuur. De natuur heeft veel lekkers, gezonds en geneeskrachtigs te bieden. Leer over de geneeskrachtige werking van vlierbloesem en brandnetel, ontdek hoe lekker bramen en rozenbottels zijn en veel meer! Laat je inspireren en ga zelf experimenteren met wildplukken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,