RSS

Groei vacatures houdt aan

do, aug 14, 2014

Economie en Ondernemen

Het aantal openstaande vacatures is in het tweede kwartaal iets toegenomen, er waren er 4000 meer dan een kwartaal eerder. Hiermee nam het aantal vacatures voor het vierde achtereenvolgende kwartaal toe. In totaal stonden er eind juni 108.000 vacatures open. Dit maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

Vooral handel en zakelijke dienstverlening zorgen voor extra vraag naar arbeid. De commerciële dienstverlening droeg het meest bij aan de toename. Zo leidden de toegenomen bestedingen in de detailhandel tot meer vacatures. Bij de zakelijke dienstverlening waren het vooral de uitzendbureaus die meer eigen personeel zochten. Bij de overige bedrijfstakken veranderde het aantal vacatures niet of nauwelijks.

In totaal ontstonden in het tweede kwartaal 185.000 nieuwe vacatures, 23.000 meer dan een jaar eerder. Het aantal vacatures dat werd vervuld, kwam ten opzichte van een jaar geleden 15.000 hoger uit op 177.000 vacatures. Volgens het CBS wijst dit op een grotere dynamiek op de arbeidsmarkt. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,