RSS

Groei in uitzendwerk zet door

di, aug 5, 2014

Economie en Ondernemen

De werkgelegenheid voor uitzendkrachten is aan het begin van de zomer verder gegroeid. Dat blijkt uit cijfers die de brancheorganisatie voor de uitzendsector ABU dinsdag heeft gepubliceerd.

Het aantal door uitzendkrachten gewerkte uren nam in de periode van 16 juni tot en met 13 juli (week 25 tot en met 28) met 6 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. In de industrie was 6 procent meer werk voor uitzendkrachten, terwijl in de technische sectoren 9 procent meer flexibele werkkrachten werden ingehuurd. In de administratieve sectoren steeg het aantal uitzenduren met 5 procent. De omzet van uitzendbedrijven steeg met 6 procent.

De uitzendmarkt toont sinds vorig najaar tekenen van herstel. Daarvoor nam de werkgelegenheid voor uitzendkrachten sinds begin 2012 bijna onafgebroken af. De groei is sinds begin mei van dit jaar aanzienlijk aangetrokken ten opzichte van de eerste 4 maanden van dit jaar.

De ontwikkelingen op de uitzendmarkt worden gezien als een graadmeter voor de hele arbeidsmarkt. Bij economisch herstel zetten veel bedrijven eerst meer uitzendkrachten aan het werk, voordat met de werving van nieuw vast personeel wordt begonnen. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,