RSS

Groei dienstensector eurozone trekt aan

di, aug 5, 2014

Economie en Ondernemen

De activiteit in de dienstensector van de eurozone is in juli sterker gegroeid dan een maand eerder, geholpen door herstel in Frankrijk en verdere vooruitgang in Duitsland. Dat maakte onderzoeksbureau Markit dinsdag bekend op basis van definitieve cijfers.

De inkoopmanagersindex waarmee de activiteit wordt gemeten, kwam vorige maand uit op 54,2, tegen 52,8 een maand eerder. Daarmee bereikte de index het hoogste niveau sinds mei 2011.

Bij een voorlopige raming werd een stand gemeld van 54,4 en economen hadden in doorsnee verwacht dat die stand gehandhaafd zou worden. Een niveau van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

De index voor de Duitse dienstensector tekende een stand op van 56,7, tegen 54,6 in juni. Voor de dienstenindustrie in Frankrijk kwam de index uit op 50,4, tegen 48,2 in de voorgaande maand.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector in Spanje ging naar 56,2, van 54,8 een maand eerder. Die voor de Italiaanse dienstensector daalde in juli naar 52,8, van 53,9 een maand eerder.

De dienstensector in Groot-Brittannië tekende vorige maand een sterkere groei op dan in juni. De inkoopmanagersindex steeg naar 59,1, van 57,7 een maand daarvoor. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!