RSS

Werkloosheid in eurozone neemt af

do, jul 31, 2014

Economie en Ondernemen

De werkloosheid in de eurolanden is in juni licht gedaald, tot het laagste niveau sinds september 2012. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat donderdag.

Vorige maand had 11,5 procent van de beroepsbevolking in de eurolanden geen betaalde baan, tegen 11,6 procent in mei. In juni vorig jaar bedroeg de werkloosheid nog 12 procent. In totaal werden 18,4 miljoen werklozen geteld in de eurozone. Dat waren er 152.000 minder dan in mei.

De laagste werkloosheid werd met circa 5 procent gemeten in Oostenrijk en Duitsland. De arbeidsmarkt blijft onverminderd het slechtst in Griekenland en Spanje. In Griekenland bedroeg de werkloosheid in april, de meest recente maand waarover cijfers beschikbaar zijn, ruim 27 procent. In Spanje zakte dit percentage vorige maand van 24,7 naar 24,5 procent.

De werkloosheid daalde in juni het sterkst in Portugal, waar 14,1 procent van de beroepsbevolking zonder werk zat tegen 16,6 procent een jaar eerder. De werkloosheid in Nederland was in juni met 6,8 procent even hoog als in juni 2013. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,