RSS

Investeringen duurzame energie stijgen 33 procent

di, jul 22, 2014

Wetenschap en Natuur

De wereldwijde investeringen in duurzame energie zijn in het tweede kwartaal van 2014 met een derde gestegen. De stijging komt vooral voor rekening van grote wind- en zonne-energieprojecten in combinatie met de groei van zonnepanelen.

Cijfers van het financiële persagentschap Bloomberg New Energy Finance tonen een stijging in het aantal investeringen met 33 procent tussen het eerste en tweede kwartaal van dit jaar. Ook tegenover hetzelfde kwartaal vorig jaar is er een stijging met 9 procent. In totaal werd dit kwartaal voor 46,5 miljard euro geïnvesteerd in schone energiebronnen. Dat is het hoogste bedrag sinds 2011, toen in het tweede kwartaal zo’n 58 miljard euro werd geïnvesteerd.

Nederland
De stijging dit jaar is mede het gevolg van de grootste deal ooit rond duurzame energie, uitgezonderd stuwdamprojecten: het Windpark Gemini dat in de Noordzee gebouw zal worden ten noorden van Groningen. Het project, goed voor 2,8 miljard euro, moet in 2023 1,5 miljoen mensen van stroom voorzien.

Van alle landen heeft China de grootste invloed op de stijging. Het land investeert meer dan 14 miljard euro, een verdubbeling van wat het in het eerste kwartaal investeerde. De VS en Europa investeerden 7,8 en 10 miljard.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,