RSS

Detailhandelsomzet weer gestegen

di, jul 15, 2014

Economie en Ondernemen

De detailhandelsomzet in Nederland is in mei met 0,9 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

Volgens het CBS zette daarmee de verbetering in de detailhandel die in januari werd ingezet verder door. De prijzen in de winkels daalden licht, maar dit werd volgens het statistiekbureau ruimschoots gecompenseerd doordat klanten meer kochten.

De omzet in winkels voor voedings- en genotmiddelen ging in mei met 1,5 procent omhoog. Bij supermarkten werd een omzetstijging opgetekend met 1,6 procent. De zogenoemde non-foodwinkels behaalden een omzetstijging van 0,6 procent.

Het CBS meldde dat de omzet in winkels voor consumentenelektronica in mei veel minder sterk steeg dan een maand eerder. De omzet ging met 0,5 procent omhoog, tegen een toename met 9 procent een maand eerder. In april was volgens het CBS nog sprake van een flinke groei bij computerwinkels. Ook de omzet van doe-het-zelfzaken nam minder sterk toe dan in de voorgaande maanden. Bij winkels voor woninginrichting daalde de omzet met 2,6 procent.

De verkoop van postorderbedrijven en internetwinkels bleef het goed doen met een plus van 9,6 procent. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,