RSS

Bedrijvigheid en werkgelegenheid tonen verdere groei

ma, jun 2, 2014

Economie en Ondernemen

De activiteit in de Nederlandse industrie is in mei weer iets sterker gegroeid dan in de voorgaande maand. Daarbij nam de werkgelegenheid opnieuw toe. Dat meldde de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagers (Nevi) maandag.

De index die de bedrijvigheid in de industrie weerspiegelt, steeg van 53,4 in april naar 53,6 in mei. Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp.

De personeelsbestanden in de Nederlandse productiesector namen voor de tweede achtereenvolgende maand toe, aldus de Nevi. ,,De toename was gering, maar wel de grootste sinds november 2013.”

Ook de productie nam toe, in het sterkste tempo in 3 maanden. Het aantal nieuwe orders nam slechts licht toe, maar het aantal nieuwe exportorders lag wel op het hoogste niveau in 3 maanden. De inkoopprijzen daalden voor de derde opeenvolgende maand.

De Nederlandse industrie ,,bevindt zich op dit moment in goed vaarwater”, concludeerde hoogleraar inkoopmanagement Arjan van Weele in een toelichting. De industrie kan volgens hem het werk op dit moment niet aan en op korte termijn blijven er groeikansen aanwezig. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,