RSS

Economisch herstel eurozone zet sterk door

wo, apr 23, 2014

Economie en Ondernemen

De economische groei in de eurozone is in april aangetrokken tot het hoogste niveau in bijna 3 jaar. Dat stelde onderzoeksbureau Markit woensdag op basis van een eerste raming.

Vooral in de dienstensector trok de groei volgens de onderzoekers flink aan. In de industrie, die al langer een flinke groei laat zien, bleven de omstandigheden onverminderd gunstig. De graadmeter waarmee Markit de activiteit in de hele euro-economie meet, verbeterde vorige maand van 53,1 naar 54. Een stand hoger dan 50 wijst op groei.

Volgens Markit wijzen de huidige ontwikkelingen op een economische groei van 0,5 procent in het tweede kwartaal, na een vooruitgang met 0,4 procent in de eerste 3 maanden van dit jaar.

Het herstel van de eurozone wordt nog altijd geleid door Duitsland, waar de groei in de industrie en de dienstensector deze maand verder toenam. De activiteit in de Duitse economie groeit deze maand sterker dan in maart.

De sterkere groei was zowel zichtbaar in de industrie als in de dienstensector. De inkoopmanagersindex voor de industrie verbeterde in april van 53,7 naar 54,2. De vergelijkbare graadmeter voor de activiteit van dienstverleners ging van 53 naar 55. Standen hoger dan 50 wijzen op groei.

Markit was vooral te spreken over de ontwikkelingen in de rest van de eurozone, waar de groei toenam tot het hoogste niveau sinds begin 2011. Dit geeft volgens de onderzoekers aan dat ook in de zuidelijke eurolanden het herstel aan kracht wint. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,