RSS

Snoep verstandig, eet pure paaseitjes

ma, apr 14, 2014

Gezondheid en Voeding

De paashaas is in het land en snoepers zullen dat geweten hebben. Wie niet van het mandje met eitjes kan blijven, kan beter voor de pure exemplaren kiezen. Deze zijn helemaal niet zo slecht voor je gezondheid.

Uit talrijke wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat je er goed aan doet enkel nog voor de pure chocolade te gaan. Deze bevat een hele rits aan goede eigenschappen die niet te vinden zijn bij melk-, witte of gevulde chocolade.

Cholesterol
Zwarte chocolade verlaagt het slechte ldl cholesterolpeil. Deze gaat aderverkalking en de vorming van stolsels in het bloed tegen. Twee brokjes pure chocolade eten met een hoog cacaogehalte dringt hoge bloeddruk terug, doordat het de bloedvaten ontspant.

Antioxidanten
Chocolade is een belangrijke leverancier van mineralen, essentiële aminozuren en polyfenolen. De pure variant bevat zelfs meer antioxidanten dan blauwe bessen en groene thee. Zo wordt zelfs gedacht dat chocola de werking van insuline bij diabetici zou verbeteren.

Brein
Ook je hersenen varen wel bij een stukje pure verwennerij. Kenners beweren dat chocola gunstig is voor de bloedstroom in het brein en hierdoor de kans op dementie verkleint. Andere onderzoeken melden dan weer dat het goed is tegen hoestklachten en diarree helpt voorkomen.

Calorieën
Eén niet onbelangrijk nadeel: chocolade bevat een bom aan calorieën. Het suikerpeil en de hoeveelheid verzadigde en onverzadigde vetten is niet mis. Wees matig met het verorberen van al dat lekkers: per 100 gram neem je ongeveer 500 calorieën binnen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,