RSS

Telefoon opladen in 30 seconden. Het kan.

Het wordt binnenkort mogelijk om een smartphone binnen een halve minuut helemaal op te laden, dit  heeft het Israelische bedrijf StoreDot vandaag tijdens een conferentie van Microsoft, Think Next, in Tel Aviv laten zien.

Zowel de accu als de oplader zijn nog prototypes, maar eind 2016 zou gestart kunnen worden met de massaproductie. Dit is een geweldige vooruitgang ten opzichte van de huidige smartphone, welke urenlang aan de lader moet liggen om weer een dag mee te kunnen.

StoreDot kan de laadprestaties versnellen door het gebruik van bio-organische materialen in plaats van zware metalen als cadmium. De zogeheten nanodots presteren niet alleen beter; ze zijn milieuvriendelijk en kunnen makkelijk worden geproduceerd. Het systeem werkt met een accu en een speciale lader.

Momenteel werkt StoreDot’s oplader enkel met de Samsung Galaxy S4. Het bedrijf is echter druk bezig extra modellen toe te voegen. Ook is de afmeting van de lader zo groot als de adapter van een gemiddelde laptop. Ook dat moet nog drastisch verbeteren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,