RSS

Nieuwe burgemeester New York gaat ongelijkheid aanpakken

wo, feb 12, 2014

Politiek en Samenleving

Tijdens zijn verkiezingscampagne al verweet De Blasio zijn voorganger Michael Bloomberg dat New York onder zijn bewind tot twee steden was uitgegroeid, door de groeiende ongelijkheid, de onbetaalbare huisvesting en het grootste aantal daklozen sinds de Grote Depressie.

In zijn eerste “State of the City” deze week, toonde De Blasio dat het hem menens is: hij wil voor iedereen in de stad kinderopvang beschikbaar maken en hogere belastingen voor de rijken. Met de staat wil hij onderhandelen over de verhoging van het minimumloon, en 200.000 extra betaalbare woningen moeten een half miljoen New Yorkers aan een thuis helpen.

De nieuwe burgemeester stelde daarnaast voor om migranten een identiteitskaart te geven, ook als ze illegaal in het land zijn. Hij wil zo de naar schatting half miljoen inwoners van New York zonder papieren “uit de schaduw” laten komen, en ze de kans geven een appartement te huren of bankrekening te openen.

Verder wil De Blasio investeren in meer beurzen voor hoger onderwijs en stageplaatsen, met name in groeisectoren als technologie, gezondheidszorg en wetenschap.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,