RSS

‘s Werelds grootste zonnebrug voltooid

Bij het bekende Londense Blackfriars station is na vijf jaar bouwen eindelijk ‘s werelds grootste zonnebrug voltooid. De brug is voorzien van 4400 zonnepanelen en waar voorheen de brug zelf een echte energievreter was gaat deze nu 900.000kWh schone elektriciteit per jaar leveren. Wat meer dan 50 procent van de benodigde energie voor dit complete station is.

De Blackfriars zonnebrug strekt zich uit over de Thames rivier en vervoert dagelijks duizenden pendelaars van Zuid Londen via één van de drukste stations in de stad. Volgens First Capital Connect, dat Blackfriars bestuurt, zullen de 4400 zonnepanelen de CO2 uitstoot met een geschatte hoeveelheid van 511 ton verminderen.

blackfriars-zonnebrug2

Naast het leveren van duurzame energie voor dit drukke knooppunt zal de Blackfriars-brug ook dienen als symbool voor Londen in het streven naar een duurzame stad. De zonnepanelen, die zichtbaar zijn langs beide kanten van de rivier, zullen toeristen en lokale inwoners aanmoedigen om na te gaan denken over duurzame energie. Wederom een stap richting een schone en duurzame toekomst.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,