RSS

Ook het stadion van ADO Den Haag krijgt zonnepanelen

Het KYOCERA stadion van voetbalclub ADO Den Haag krijgt in de tweede helft van dit jaar 2900 zonnepanelen op het dak. Ook komen rond het stadion 25 tot 30 oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Dat staat in een overeenkomst dat de betrokken partijen – ADO Den Haag, de gemeente Den Haag en de bedrijven die de panelen leveren en plaatsen – woensdag gaan ondertekenen. Het hele stadion van ADO moet veel duurzamer worden, staat in het akkoord. Daardoor kan de uitstoot van 5642 ton koolstofdioxide (Co2) worden vermeden. Het belangrijkste element daarbij is het plaatsen van de zonnepanelen, die door Kyocera worden geleverd. De zonnepanelen worden verdeeld over de vier tribune-overkappingen van het stadion en produceren gezamenlijk ongeveer 678.000 kWh leveren. Dat is genoeg stroom voor ongeveer 200 huishoudens.

Ze worden na het WK-hockey – dat van 31 mei tot 15 juni  dit jaar duurt – op het dak van het stadion geplaatst. Het project kost tussen de negen ton en 1,3 miljoen euro. Dat wordt binnen vijftien jaar terugverdiend, is het idee. De panelen moeten eraan bijdragen dat Den Haag in 2040 klimaat neutraal is.

Recent werd bekend dat ook op de daken van andere voetbalstadions zoals de Arena in Amsterdam en de Euroborg in Groningen zonnepanelen komen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?