RSS

Thuisbezorgd accepteert betalingen met Bitcoins

di, nov 5, 2013

Economie en Ondernemen

Wie maaltijden bestelt op Thuisbezorgd.nl kan voortaan afrekenen met Bitcoins. Met de toevoeging van de virtuele munt zegt het bedrijf meer betaalvrijheid te willen bieden aan haar klanten.

Het is daarmee een van de eerste grote Nederlandse diensten die Bitcoins accepteert. Voor ruim vijfduizend aangesloten restaurants verwerkt de site maandelijks meer dan een miljoen bestellingen, waarvan ongeveer de helft online wordt betaald.

Bitcoin is een volledig digitale valuta. Via verschillende online wisseldiensten kunnen euro’s en andere valuta’s worden omgezet in de digitale munt. De meeste webwinkels accepteren deze echter nog niet als geldig betalingsmiddel.

De koers van de Bitcoin is dit jaar rap gestegen, van minder dan 10 euro in januari tot de huidige koers van 173 euro per bitcoin. Dat ging met pieken en dalen, met name in de lente, toen de koers van de bitcoin piekte rond de 200 euro en weer instortte tot minder dan de helft van die waarde.

De koers van 1 Bitcoin ligt op dit moment ergens tussen de 170 en 180 euro. Voor het bestellen van een pizza van bijvoorbeeld 7 euro, reken je ongeveer 0,04 Bitcoins af. De ondersteuning voor Bitcoins betekent  een flinke duw in de rug voor de online valuta in Nederland

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?