RSS

Vijf finalisten Sustainability Challenge bekend

In het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam is vrijdagavond bekend gemaakt welke vijf oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken die ons allen raken naar de finale van de Sustainability Challenge gaan.

De Sustainability Challenge laat studenten proeven van de praktijk: Wat gebeurt er achter de schermen van Nederlandse topondernemingen op het gebied van duurzaamheid?

Duurzame oplossingen
Steeds meer bedrijven zien de noodzaak van duurzame oplossingen voor hun bedrijfsactiviteiten en producten en tegelijkertijd zijn er steeds meer opleidingen waarbij duurzaamheid een belangrijk onderdeel is. De Sustainability Challenge voorziet in die behoefte en brengt verschillende domeinen samen om cross-sectoraal aan duurzaamheidsvraagstukken te kunnen werken.

De vijf bedrijven
Voor Alliander bedacht team Glocal een manier om zonnestroom van boeren zo efficient mogelijk aan het elektriciteitsnet terug te leveren. Team Fris! bedacht voor Vitens een manier om het kraanwater te beschermen tegen vervuiling door schaliegasboringen. Voor BAM werd door team Sustainabuild een duurzame manier van aanbesteden in de bouwwereld bedacht, terwijl team De Groene Weg voor PostNL een manier verzon om de postbelevering in de binnenstad radicaal te verduurzamen. Voor Unilever bedacht team 4 Seasons een manier om producten met duurzaam geteelde groenten onderscheidend te maken voor consumenten.

finalisten-sustainability-challenge

Op de foto: De deelnemende bedrijven. Van links naar rechts: Michiel Nijhuis (Alliander), Sophia van Eijden (Vitens), Kees Willem Rademakers (projectmanager sustainability PostNL), William van Niekerk (directeur CSR BAM) en Anniek Mauser (directeur duurzaamheid Unilever Benelux).

De vijf bedrijven gaan met hun finalisten op 21 november onderling de strijd aan op het Nationaal Sustainability Congres in Rotterdam. Het winnende team krijgt een Fairphone en mag het idee bij het management van het bedrijf presenteren. Wie weet zien we één of meerdere oplossingen binnenkort terug in de praktijk.

Vijf duurzaamheidsvraagstukken
Honderd studenten en recent afgestudeerden met kennis van duurzaamheid werkten de afgelopen weken aan concrete en uitvoerbare oplossingen voor vijf duurzaamheidsvraagstukken. Elk vraagstuk is verbonden aan een thema zoals energie, water, logistiek, bouw en consumentenproducten.

De Challenge wordt georganiseerd door SustainableMotion en partner NCDO. SustainableMotion is een jong bedrijf opgericht door Cees Dekker en Vincent van Velzen, twee voormalige duurzaamheidstudenten. SustainableMotion slaat de brug tussen studenten met kennis van duurzaamheid en het bedrijfsleven. De Sustainability Challenge richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor vraagstukken die ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?