RSS

Motorola gaat de Phonebloks van Nederlander Dave Hakkens ontwikkelen

di, okt 29, 2013

Wetenschap en Natuur

Motorola gaat een smartphone met modulaire onderdelen ontwikkelen. Hiervoor gaat het bedrijf samenwerken met Helmonder Dave Hakkens, de bedenker van Phonebloks.

phonebloks1

Dave Hakkens stond eerder dit jaar wereldwijd in de spotlight stond met zijn concept Phonebloks, een nieuw soort telefoon die bestaat uit makkelijk vervangbare hardware onderdelen. Dit concept wordt nu door Motorola verwerkt tot een smartphone, die het project de naam Ara heeft gegeven.

phonebloks-ara

Met Project Ara moet het mogelijk zijn om niet alleen de iconen en de achtergrond van je telefoon aan te passen, maar ook het toestel zelf. In een concept laat Motorola zien hoe dit kan: Ara maakt gebruik van een ‘endoskelet’, een basisstructuur waar verschillende modules aan vast kunnen klikken. Hierdoor is het in theorie mogelijk om de telefoon zelfs nadat hij aangeschaft is te voorzien van een nieuwe processor, display, toetsenbord of batterij.

“Wanneer de telefoon in productie gaat en dus te koop is, weet ik niet”, zegt Hakkens. “Daar moeten we nog voor met de producent om tafel.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?