RSS

Tesla patenteert nieuwe batterij met 650 km bereik

De grootste uitdaging voor de elektrische auto en z’n wereldwijde doorbraak is nog steeds het verhogen van het maximale bereik per oplaadbeurt.

Ondanks dat de afstand van de gemiddelde autorit in Nederland 18 km bedraagt, en Tesla Motors in Amerika en Europa druk bezig is met het uitrollen van een indrukwekkend Supercharger Network, blijft een verhoging van het bereik van de batterij noodzakelijk voor een comfortabel rijplezier.

Dat wil Tesla Motors nu met deze nieuwe batterij, een hybride lithium-ion en metal-air battery pack, bewerkstelligen. Met deze verbeterde batterij, waarvoor ze nu een patent hebben verkregen, wordt het bereik per oplaadbeurt met 40% verhoogt naar 650 km.

tesla-hybride-batterij

De hybride batterij zal voor de korte afstanden gebruik maken van de kostbaardere maar ook duurzame lithium-ion component, en voor de langere afstanden kan men (automatisch) overschakelen op de metal-air batterij. De metal-air batterij heeft een kortere levensduur bij regelmatig laden, maar is ook goedkoper om te maken.

Een hybride batterij van dit type biedt de Tesla rijder dan ook een groter bereik zonder extra kosten, en wanneer er slim gereden wordt zal er voornamelijk gebruik gemaakt worden van de duurzame lithium-ion batterij.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?