RSS

10.000 jongeren snel aan het werk

wo, aug 28, 2013

Economie en Ondernemen

Binnen 5 weken zullen 10.000 jongeren aan een worden baan geholpen. Daarover tekenen ambassadeur van jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk en uitzendorganisatie Randstad vanochtend een overeenkomst.

Sterk werd in april door het kabinet als ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid benoemd. Haar taak is om bij gemeenten en werkgevers werkplekken voor jongeren te zoeken.

De jeugdwerkloosheid bedraagt op dit moment 17 procent. Dat komt neer op 148.000 werkzoekende jongeren. Alle medewerkers van Randstad gaan bedrijven actief benaderen om jongeren in dienst te nemen.  “Juist nu na de vakantie komen jongeren die net hun diploma hebben gehaald, de arbeidsmarkt op”, zegt Sterk. “Dit is het moment om de handen ineen te slaan. Ik ga graag samen met Randstad aan de slag.”

Directeur arbeidsmarkt van Randstad Nederland Marjolein ten Hoonte noemt werk ,,essentieel in het leven van een mens”. ,,We zien dat jongeren vooral geholpen moeten worden aan een eerste baan. Vervolgens vinden ze hun weg zelf vaak wel.” (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?