RSS

Solar Team Eindhoven presenteert eerste gezinsauto op zonne-energie

do, jul 4, 2013

Wetenschap en Natuur

Het is dan eindelijk zover: de onthulling van ’s werelds eerste gezinsauto op zonne-energie! Het Solar Team Eindhoven presenteert donderdag als eerste een gezinsauto op zonne-energie die ook in de praktijk bruikbaar moet zijn.

Vanmiddag om 15:00 uur bij het Metaforum (op het TU/e-terrein) zal de auto tentoongesteld worden. De vierpersoons gezinsauto wekt met de zonnepanelen op het dak meer stroom dan de auto meestal nodig zal hebben.

Een groep van 22 studenten heeft een jaar lang aan het project gewerkt. Met deze auto gaat zij meedoen aan de World Solar Challenge in Australië. Ze bedachten dat het beter was een elektrische gezinsauto om te vormen tot een auto op zonne-energie, dan een zonneracewagen te vergroten tot gezinsauto.

In de World Solar Challenge 2013 zullen (universiteits)teams van over de hele wereld de competitie aangaan om met hun eigen zonne-auto vanuit Darwin als eerste over de finish te komen in Adelaide, te bereiken via een 3000 kilometer lange weg door de barre woestijn.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?