RSS

Google’s nieuwe datacenter draait volledig op windenergie

Google heeft onlangs laten weten dat hun nieuwe datacentrum in Finland volledig zal worden aangedreven door windenergie. Het bedrijf het sloot een 10-jarig contract met een Zweedse windpark ontwikkelaar om een park te ontwikkelen die het nieuwe datacentrum van stroom kan voorzien.

Het Hamina, South Finland datacentrum zal haar benodigde energie krijgen door de gehele output van het nieuwe O2 windpark op te kopen, dat in Maevaara, Noord Zweden zal worden gebouwd.

Google heeft de afgelopen jaren al meer geïnvesteerd in zonne- en windenergie . De bouw van het nieuwe windpark om het Fins datacentrum van energie te voorzien is geen verrassing, en sluit aan bij hun inzet voor duurzame energie. Het nieuwe windpark zal bestaan uit 24 windturbines die 72 megawatt aan stroom leveren voor het datacentrum. Google is van plan om de bouw over een paar maanden te beginnen, met 2015 als einddatum.

Het windpark zal ook veel besparing in energiegebruik opleveren voor het bedrijf. Tevens de locatie in het hoge noorden van Scandinavië leidt tot besparingen, aangezien het ijskoude klimaat zal helpen om de oververhitte processoren in het datacentrum op een natuurlijke manier te koelen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?