RSS

Nieuwe lithium-ion batterij kan elektrische auto 27 jaar lang opladen

Duitse wetenschappers aan het Center for Solar Energy and Hydrogen Research Baden-Wurttemburg (ZSW) hebben een nieuwe hoogst efficiënte lithium-ion accu ontwikkeld. De super lithium-ion batterij luidt een zonnige toekomst in voor energieopslag. Naar verwachting kan 85% van de energiecapaciteit in elektrische auto’s behouden worden als ze iedere dag worden opgeladen, en dat zo’n 27 jaar lang.

zsw-batterij-1

Na 10.000 cycli van volledig opladen en ontladen, met een complete oplaad- en ontlaadcyclus per uur, behouden deze lithium-ion accu’s nog steeds meer dan 85% van hun oorspronkelijke capaciteit. Dit betekent dat een elektrische auto met deze accu’s iedere dag volledig kan worden opgeladen en na ongeveer 27,4 jaar nog steeds perfect rond kan touren.

De krachtdichtheid van deze accu’s, wat de beschikbare kracht per gewichtseenheid meet, is eveneens erg hoog met 1.100 watt per kilogram. Voor een elektrische auto betekent dit korte oplaadtijden en een superieure acceleratiecapaciteiten.

zsw-batterij-2

De kleine cellen worden geproduceerd in een centrale in het ZSW Laboratory for Battery Technology en worden gefinancierd door het Duitse Federale Ministerie van Onderwijs en Onderzoek en het Duitse Federale Ministerie van Economie en Technologie. De wetenschappers willen nu elektrodes ontwikkelen voor grote prismatische lithium accu’s die gebruikt kunnen worden om energie uit wind- en zonne-energiesystemen op te slaan.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?