RSS

Tropische dagen op komst

Dinsdag en woensdag worden tropische dagen in Nederland. Dan bereikt hete lucht, afkomstig uit het zuiden van Europa, ons land. Dat kan woensdag leiden tot recordhoge temperaturen voor deze fase van de zomer.

Voor overmorgen wordt de 35 graden in het binnenland op meerdere plaatsen berekend. Ook aan zee is het morgen en vooral woensdag snikheet. Morgen is het daar 25 graden en in het binnenland 30-33 graden, woensdag staan de thermometers aan zee op 28-30 graden en landinwaarts op 32-35 graden.

Er is zelfs een grote kans dat het absolute Nederlandse temperatuurrecord deze week gebroken wordt. Dat staat nu op 38,6 graden. Maar de kans bestaat dat woensdag lokaal in het zuiden en oosten de grens van 39 graden zal worden overschreden, meldt Meteo Consult.

Het huidige record van 38,6 graden werd gemeten in Warnsveld op 23 augustus 1944. Dat record staat nu dus op de tocht, want woensdag wordt het wel heel erg heet in ons land. Volgens de huidige inschatting kan het in het oosten en zuiden lokaal 38, en heel misschien wel 39 graden worden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?