RSS

GroenLinks wil een duurzaamheidsdeal

Fractievoorzitter Bram van Ojik wil snel met het kabinet in gesprek over een positieve hervormingsagenda. GroenLinks is in overleg met het kabinet over het hoger onderwijs, de kinderbijslag en kinderopvang. Daar wil Van Ojik duurzaamheid aan toevoegen. Die hervorming heeft voor hem de hoogste prioriteit.

Van Ojik: “De politieke discussie richt zich enkel op extra bezuinigingen. Dat is voorbarig en niet productief. Wat ons land nu nodig heeft zijn afspraken om de economie sterker en duurzamer te maken.”

Dit weekend stuurde Van Ojik een opzet voor een akkoord over duurzaamheid naar premier Rutte en minister Dijsselbloem. In die Duurzaamheidsdeal stelt GroenLinks voor 6 miljard euro van de rijksbegroting anders te besteden door te kiezen voor schone energie uit zon en wind, investeringen in energiebesparing en openbaar vervoer.

Van Ojik: “Deze voorstellen leveren op korte termijn banen op en zijn goed voor het milieu. Alleen als we voluit kiezen voor verduurzaming kunnen de grote problemen van deze tijd – werkloosheid, schaarste aan grondstoffen en energie, opwarming van de aarde – in samenhang worden aangepakt. Daar moet een meerderheid in beide Kamers van het parlement voor te vinden zijn. Ik roep mijn collega’s dan ook op zich bij de Duurzaamheidsdeal aan te sluiten.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?