RSS

Banengroei VS trekt aan, werkloosheid daalt

vr, mei 3, 2013

Economie en Ondernemen

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in april sterker gegroeid dan in de voorgaande maand. De werkloosheid daalde daarbij tot het laagste niveau van de afgelopen 4 jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid vrijdag bekend.

De werkgelegenheid in de Amerikaanse economie (exclusief de agrarische sector) groeide vorige maand met 165.000 banen. Dat was sterker dan verwacht. Economen voorspelden gemiddeld een toename met 140.000 arbeidsplaatsen.

Uit een nieuwe schatting bleek verder dat in maart 138.000 banen werden gecreëerd. Eerder werden voor die maand 88.000 nieuwe banen gemeld. Ook in februari was de banengroei sterker dan eerder gemeld. In totaal kwamen er in deze twee maanden 114.000 banen meer bij dan uit de eerdere schattingen was gebleken.

De werkloosheid in ’s werelds grootste economie zakte in april van 7,6 naar 7,5 procent van de beroepsbevolking. Hier werd op een stabilisering gerekend.

In het bedrijfsleven werden vorige maand per saldo 176.000 banen gecreëerd. Bij de overheid verdwenen 11.000 arbeidsplaatsen. Het gemiddelde uurloon lag in april 0,2 procent hoger dan in maart. De duur van de gemiddelde werkweek liep terug van 34,6 naar 34,4 uur. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Adriana van Schalken:

    Positieve berichten, laten we hopen dat dit snel overslaat op Europa!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?