RSS

Ook in VS groeit de populariteit van biologische producten

Amerikaanse gezinnen omarmen biologische producten meer en meer. Ten minste 81 procent van de gezinnen koopt in ieder geval ‘soms’ biologische producten. Dit is één van de vele bevindingen, die in het onlangs gepubliceerde ‘2013 U.S. Families’ Organic Attitudes and Beliefs Study’ te vinden zijn.

De Organic Trade Association heeft tussen 18 en 24 januari 2013 onderzoek uitgevoerd onder 2.013 Amerikaanse gezinnen. “Steeds meer ouders kiezen voor bio-voeding. Dit komt voornamelijk door hun verlangen om gezonde opties aan hun kinderen te bieden”, zegt Christine Bushway, directeur van de Organic Trade Assocation.

Niet alleen kiezen meer consumenten ervoor om af en toe bio-producten te kopen, maar de meerderheid van de kopers van bio-voedingsmiddelen koopt meer items dan een jaar eerder.Van de bio-kopers heeft 97% in de afgelopen zes maanden biologisch fruit of groenten gekocht. Ook brood en granen, zuivel en verpakte voedingsmiddelen werden vaak gekocht (alles scoren boven 85%).

Bijna de helft (48%) van de mensen die bio-voedingsmiddelen kopen zeiden dat ze dit doen omdat het ‘gezonder is voor mij en mijn kinderen’. Andere veelgenoemde redenen zijn het vermijden van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen (30%), groeihormonen (29%) en genetisch gemodificeerde organismen (22%). (Bron: AGF)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Ton:

    Wat is in essentie positief aan biologisch voedsel.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?