RSS

VOLAR-e Racer is een van de snelste en krachtigste elektrische auto’s ooit gebouwd

Als je nooit zo onder de indruk bent geweest van de prestaties van elektrische auto’s, zal de nieuwe krachtige VOLAR-e elektrische sportwagen je van gedachten veranderen. De VOLAR-e is een van snelste elektrische auto’s ooit gebouwd, met een output van 1.000 PK uit vier elektrische motoren.

De VOLAR-e heeft een supersnelle oplaadaccu die binnen 20 minuten volledig is opgeladen, en een regeneratief systeem houdt deze accu’s vol, door iedere keer wanneer de auto remt de accu weer op te laden. De auto gaat van 0-100 km/u in slechts 3,4 seconden, waarbij het niet onder doet voor de andere racewagens, en heeft een topsnelheid van 300 kilometer per uur.

VOLAR-e-Racer-3

De auto heeft vier rijprogramma’s, eco, dynamisch, race en nat – maar de fabrikant heeft de praktische werking van deze programma’s nog niet toegelicht. De auto werd onlangs voor het eerst in het openbaar getoond op het Circuit de Catalunya, een circuit in Barcelona.

VOLAR-e-Racer-2

De auto is het resultaat van een samenwerking tussen de Europese Commissie, die de helft van de financiering leverde, en het Spaanse ontwerpbureau Applus IDIADA. De EC wilde een auto ontwikkelen die niet zou misstaan tegenover de gebruikelijke racewagens, en die de houding ten opzichte van de prestaties van elektrische auto’s zou verbeteren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?