RSS

Chili aan kop bij explosieve groei van zonne-energie in Latijns-Amerika

di, jan 22, 2013

Wetenschap en Natuur

Chili heeft vorig jaar voor meer dan 3 gigawatt zonne-energieprojecten goedgekeurd. Het is daarmee goed op weg marktleider te worden in Latijns-Amerika.

In november vorig jaar waren voor 3,1 gigawatt Chileense zonne-energieprojecten goedgekeurd en wachtten nog eens projecten voor samen 908 megawatt op goedkeuring, meldt het Centrum voor Duurzame Energie in Chili.

Met andere vormen van duurzame energie erbij (waterkracht, wind, biomassa, geothermische energie) stond de teller vorig jaar op 6,7 gigawatt goedgekeurde en 3,8 gigawatt nog goed te keuren projecten.

Consultancybedrijf Solarbuzz verwacht dat de helft van alle zonne-energie in Latijns-Amerika de komende vier jaar in Chili zal worden geproduceerd. Chili daarmee Brazilië voorbij, dat 37 procent van de Latijns-Amerikaanse zonne-energie voor zijn rekening zal nemen, en Mexico.

Vooral de Atacamawoestijn, in het noorden van Chili, is zeer geschikt voor deze energievorm. De Atacamawoestijn heeft de reputatie de droogste woestijn ter wereld te zijn.

Solarbuzz verwacht dat de vraag naar zonne-energie in Latijns-Amerika de komende vier jaar explosief zal groeien, met gemiddeld 45 procent per jaar. Dat heeft onder meer te maken met de sterke economische groei in de regio, de stijging van de elektriciteitsprijzen en een nieuw overheidsbeleid voor duurzame energie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?