RSS

Zembla toont kritische reportage over het Wereld Natuur Fonds

vr, nov 30, 2012

Wetenschap en Natuur

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), de beschermer van de beroemde reuzenpanda, ligt onder vuur. De strategie van het WNF om samen met het bedrijfsleven de natuur te redden, wordt door verschillende onafhankelijke onderzoeken en deskundigen onderuit gehaald. 

Der Pakt mit dem Panda

De grootste kritiek wordt getoond in de Duitse documentaire ‘Der Pakt mit dem Panda’. De film laat zien dat samenwerking met multinationals, voor wie houtkap, kweekvis en palmolie nu juist core business is, vooral goed is voor deze bedrijven. Ze krijgen een groen imago en dus meer sympathie van het publiek. Maar de dieren en het oerwoud zijn er niet mee gered. Integendeel, de bedrijven blijven juist een bedreiging voor de natuur.

Kritiek

WWF Duitsland is woedend over de in hun ogen valse aantijgingen en stapt in eigen land naar de rechter  om verdere distributie van de film te verbieden. Na een maandenlang gevecht, besluit de rechter dat de film overal uitgezonden mag worden. Zembla toont als eerste de betwiste fragmenten en onderzoekt: is de kritiek op het WNF terecht?

  • Zembla ‘De panda onder vuur’ vrijdag 30 november om 21.20 bij de VARA op Nederland 2

Documentaire – Der Pakt mit dem Panda Was uns der WWF verschweigt

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?