RSS

Denemarken ligt 8 jaar voor op schema met 200 MW zonne-energie capaciteit

Laten we eerlijk zijn – we zien zelden dat een overheid haar doel op tijd bereikt, laat staan vroegtijdig. Niet lang geleden kondigde de Deense overheid het ambitieuze doel aan om voor 2020 een zonne-energie capaciteit van 200 megawatt bereikt te hebben. Vorige maand behaalden ze dit doel al!

Het land installeert momenteel gemiddeld 36 megawatt aan zonnepanelen per maand. In dit tempo zal de capaciteit in 2020 meer dan vijf keer het oorspronkelijke doel zijn. Het vermogen van Denemarken wordt momenteel voor 20% uit duurzame energie gehaald, en het land heeft als doel gesteld om voor 2050 100% van de energie uit duurzame bronnen te halen.

Zonnepanelen zijn zeer gewild in Denemarken; particulieren besparen op energiekosten en het geeft ze de mogelijkheid om een overschot aan energie op te slaan. Zowel particulieren als gemeenschappen hebben gebruik gemaakt van door de overheid gefinancierde stimuleringsmaatregelen en voordelen van aansluiting op het stroomnetwerk, waardoor de interesse in duurzame energiebronnen in het hele land wordt vergroot.

Deze nationale strategie heeft zijn vruchten afgeworpen voor landen als Denemarken, Duitsland, Japan en Spanje, die allemaal zonne-energie doelen hebben gesteld en op weg zijn naar een groener energie systeem. Laten we hopen dat in het licht van dit geweldige nieuws meer landen aan boord springen van deze groene trein!

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?