RSS

Engelse coöperatie lanceert ‘s werelds grootste crowdfunding zonnepark

De Westmill Solar Cooperative kondigde op 1 november de lancering aan van ’s werelds grootste crowdfunding zonne-energie project aan. Het zonnepark ligt in het zuiden van Engeland, nabij Oxford.

Het Westmill zonnepark van 5MW, wat12 hectaregrond beslaat, bestaat uit 20.260 zonnepanelen en is ontworpen om 4,8 Gigawattuur per jaar te genereren, wat volgens de coöperatie gelijk staat aan de jaarlijkse energieconsumptie van 1.500 huishoudens en genoeg is om de jaarlijkse uitstoot van koolstofdioxide met 2.000 ton te verminderen. Het park is gebouwd door een groep private investeerders met de intentie om het te verkopen aan de lokale gemeenschap.

Het Westmill zonnepark ligt bij Watchfield op de grens van Wiltshire en Oxfordshire, langs de A420. in juli 2011 werd het park voor het eerst aangesloten op het stroomnetwerk.

De overname werd gefinancierd door crowdfunding. Ongeveer 1650 mensen kochten een stukje van het zonnepark waardoor ze samen een bod van 6 miljoen pond konden uitbrengen. Het overige bedrag van 16,5 miljoen pond kostende project wordt gefinancierd door Investec Bank. Meer dan de helft van de Westmill leden wonen binnen 40 kilometer van het project, aldus de coöperatie.

Adam Twine, een lid van de Raad van Bestuur van de coöperatie, zei in een mededeling dat hij hoopt dat het project “anderen zal inspireren om zich te realiseren dat wanneer we bij elkaar komen, we verandering kunnen bewerkstelligen en de dreiging van de klimaatveranderingen op een positieve manier kunnen aanpakken.” Philip Wolfe, voorzitter van de coöperatie, zei dat zonne-energie voor “een nieuw tijdperk van duurzaamheid en ‘democratische’ energievoorziening” staat, wat “iedereen in staat stelt om schone energie te produceren; niet alleen op de daken van hun huizen, maar ook op grote schaal.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?