RSS

Milieufederatie lanceert servicepunt voor lokale duurzame energie initiatieven

vr, sep 21, 2012

Wetenschap en Natuur

Milieufederatie Noord-Holland (MNH) heeft een gratis Servicepunt ‘Hier Opgewekt’ ingesteld. Hier kunnen burgers en bedrijven terecht die lokaal duurzame energie willen opwekken. Het Servicepunt geeft advies en ondersteuning.

Ook bundelt het de ervaringen van koplopers. “Door lokale initiatieven provinciaal te bundelen, hoeft niet iedereen hetzelfde wiel opnieuw uit te vinden”, aldus Juriaan Jansen, die namens MNH het Servicepunt bemenst.

Het Servicepunt werkt samen met een netwerk van experts en beantwoordt vragen over o.a. vergunningen, financiering en de organisatie van een lokaal initiatief. Martien Roelofs, die in Purmerend een lokale duurzame energiecoöperatie wil oprichten, roemt het Servicepunt “niet alleen vanwege hun kennis, maar ook vanwege hun creatieve ideeën. Wij hebben er veel aan te kunnen sparren met Juriaan Jansen. Het is nuttig dat hij veel weet over andere initiatieven. Dat helpt ons op weg.”

Het Servicepunt heet voluit ‘Hier Opgewekt Noord-Holland’ en is onderdeel van een landelijk initiatief van de HIER-campagne en provinciale natuur- en milieufederaties. Het project wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij en energiebedrijf Qurrent.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?