RSS

Sferische zonne-energie globe haalt ook energie uit maanlicht

vr, sep 7, 2012

Wetenschap en Natuur

De zonne-energie engineers van Rawlemon hebben een sferische, zon-tracking, glazen globe ontwikkeld die zonlicht en maanlicht tot 10.000 keer kan concentreren.

Het bedrijf beweert dat hun ß.torics systeem 35% efficiënter is dan de traditionele fotovoltaïsche ontwerpen met twee assen, en dat de volledig roterende globe zelfs in staat is om elektriciteit uit maanlicht op te wekken.

Het ß.torics systeem is ontwikkeld door de in Barcelona werkende Duitse architect André Broessel. Hij zocht een manier op een zonne-energie systeem te ontwikkelen dat in de muren van gebouwen zou kunnen worden verwerkt, zodat ze zowel als ramen en als energie-opwekkers konden dienen. Echter is het project nu niet alleen noemenswaardig vanwege de hoge efficiëntie; het ß.torics systeem is ook ontwikkeld om maanenergie te genereren!

De globes zijn in staat om diffuus maanlicht te concentreren in een constante bron van energie. Het futuristische ß.torics systeem krijgt veel aandacht door zijn schone en schitterende ontwerp. We kijken uit naar hoe architecten deze zonne- en maanenergie globes zullen gebruiken in duurzame innovaties en toekomstige ontwerpen van gebouwen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?