RSS

Eerste soep van geredde tomaten

wo, aug 29, 2012

Gezondheid en Voeding

Een heerlijke gazpacho soep, gemaakt van tomaten die anders weggegooid zouden worden, is gisteren aan enthousiaste bezoekers van de Floriade uitgedeeld. De soep is gemaakt van snacktomaten die te groot of te klein waren of een klein plekje hadden, waardoor ze niet aan de kwaliteitseisen voldoen. Maar nog steeds heel lekker zijn.

We love food… and hate waste, aldus Too Good To Waste, de winnaar van NCDO’s The Battle of The Cheetahs. Voedselverspilling is een enorm probleem. De Nederlandse consument gooit jaarlijks voor ca. € 2,4 mld. aan voedsel weg, in de productieketen komt daar nog ca. € 2 mld bovenop. Dat betekent 30%-50% food waste! Too Good To Waste pakt voedselverspilling aan door concrete, creatieve oplossingen te bedenken die voortkomen uit onze liefde voor eten. En iedereen die eten maakt.

Too Good To Waste wil met de gazpacho voedselverspilling onder de aandacht brengen van het publiek. Na de lancering op de Floriade, worden de flesjes op zaterdag 1 september ’s ochtends bij PLUS Klaassen in Rozenburg uitgedeeld en vanaf 14.00 uur op de New Food Fair in Amsterdam. Op de website van Too Good To Waste staan meer data en locaties.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Hadewijch:

    Wat een supergoede organisatie: zo één moet er wereldwijd komen!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?