RSS

Waarom fruit, chocolade en omega-3 een positieve werking hebben op je humeur

Aardbeien, frambozen, chocolade of een lekkere kop thee, het zijn stuk voor stuk blijmakers. Maar, waarom eigenlijk? Volgens nieuw onderzoek komt dit door de natuurlijke structuur van de moleculen die gelijkaardig is aan die van valproïnezuur, dat men gebruikt als basisingrediënt van antidepressiva.

De ontdekking kwam toevallig tijdens studies van de Amerikaanse Chemical Society, de grootste wetenschappelijke vereniging ter wereld. Naar aanleiding van de 244ste National Meeting & Exposition werden meer dan 1.700 stoffen onder de loep genomen die voor de smaak zorgen van alledaagse voeding.

Vrolijk voedsel
“Molecules in chocolade, verschillende soorten bessen en voedsel met veel omega 3 hebben een positieve impact op de gemoedstoestand. Heel wat samenstellingen, verantwoordelijk voor de smaak, vertonen een structuur gelijkaardig aan die van valproïnezuur, een basisingrediënt in pillen tegen moodswings voor mensen met manische depressies of gelijkaardige aandoeningen”, verklaart Karina Martinez-Mayorga, leidinggevend onderzoekster. “Het overtuigende bewijs dat stoffen in chocolade, aardbeien, blauwe bessen, thee, … positief inwerken op de gemoedstoestand is bemoedigend voor verder onderzoek”.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?