RSS

Biologische tomaat gezonder dan niet-biologische

do, jul 5, 2012

Gezondheid en Voeding

Biologisch geteelde tomaten bevatten een hoger niveau aan polyfenolen bevat dan conventioneel geteelde tomaten. Polyfenolen zijn antioxidanten die van nature in veel planten te vinden zijn, aangetoond is dat deze antioxidanten een gunstig effect hebben op de gezondheid. 

Eerder ontdekte dezelfde onderzoeksgroep, ‘Research Group on Natural Antioxidants UB’ van de universiteit van Barcelona, al dat het niveau van polyfenolen in ketchup en sap gemaakt van bio-tomaten hoger lag dan in dezelfde producten met conventionele tomaten.

De consumptie van polyfenolen, natuurlijke antioxidanten van plantaardige oorsprong, wordt in verband gebracht met de preventie van hart- en vaatziekten, degeneratieve ziekten en kanker.

Voor het onderzoek is de tomatenvariëteit Daniela gebruikt. Met behulp van vloeistofchromatografie is haar profiel bepaald. Dankzij deze methode heeft de groep onderzoekers 34 verschillende verbindingen in de tomaten kunnen identificeren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?