RSS

Vijf Afrikaanse landen maken enorm natuurgebied

Vijf Afrikaanse landen werken samen aan een natuurgebied ter grootte van Zweden. De bescherming van diersoorten moet er hand in hand gaan met de ontwikkeling van de lokale bevolking.

Het Kavango Zambezi Transfrontier Conservation Area, kortweg KAZA, is een enorm gebied rond de beroemde Victoria Falls dat zich uitstrekt over vijf landen: Angola, Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe.

Het gebied is een lappendeken van bos, draslanden, vlaktes en landbouwareaal, en vormt een thuishaven voor meer dan drieduizend diersoorten, waaronder de bedreigde neushoorn, de jachtluipaard en de Afrikaanse olifant.

Lokale bevolking
Het KAZA bevat veertig nationale parken, en de aandacht niet alleen uit naar natuurbescherming. Cruciaal is ook de ontwikkeling van de bijna 2,5 miljoen mensen die binnen de grenzen wonen en bijna de helft van het gebied gebruiken voor de landbouw. De lokale gemeenschappen helpen mee om de natuur te beschermen en te beheren, en kunnen er ook wel bij varen, onder meer dankzij het toerisme en de gereguleerde jacht.

Een rapport over het Kafuepark in het Zambiaanse deel van het KAZA schat bijvoorbeeld dat het toerisme daar kan groeien van de huidige 5 miljoen dollar per jaar naar bijna 50 miljoen binnen tien jaar.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Als dit geen dode letter op papier is, dan is het één van het beste goed nieuws op deze hele site!!!

    Hoop dat het in realiteit ook echt zo is: super noodzakelijk!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?